Funkcja matryce kaloryczności pokazuje w panelu admina kaloryczność konkretnych wariantów. W panelu klienta klient może wybierać kaloryczność spośród dostępnych możliwości.
Układając menu na kolejne dni można posługiwać się wyszukiwarką dań oraz korzystać z filtrów, które pokazują kiedy danie było użyte ostatni raz czy też jakie uzyskało one do tej pory oceny. Ponadto można korzystać z takich funkcji jak szablony menu czy automatyczne planowanie menu.
Na każdym składniku oraz przepisie można określić współczynnik WOM i WOT. Pozwala to precyzyjnie zaplanować zakupy z odpowiednią nadwyżką, aby właściwa ilość składnika po obróbce mechanicznej lub termicznej trafiła do pudełka.
Monitoruj food cost dzięki funkcjom dostępnym w Caterings! Dzięki integracji z magazynem system zapamiętuje ostatnie lub średnie ceny poszczególnych składników. System precyzyjnie wskazuje, jakie są koszty składników użytych zarówno w daniach, jak i w całej diecie. W Caterings możesz monitorować koszty każdego dania jak i każdej diety w dowolnym dniu.
Tworzenie i wczytywanie szablonów znacząco przyspieszy pracę przy publikowaniu menu dla klientów.
Jeśli układając jadłospis użyjemy składnika, który znajduje się na liście wykluczeń diety, system poinformuje nas o tym.
System automatycznie wylicza indeks i ładunek glikemiczny na podstawie wprowadzonych danych przez dietetyków na składnikach.
Dzięki Caterings zarządzanie dietetyką, produkcją, pakownią i logistyką staje się proste i efektywne, co pozwala na maksymalne wykorzystanie potencjału Twojego biznesu