Pełna obsługa WOT i WOM

Koniec ze stratami lub nadprodukcją na kuchni!

Dietetyka

Czym są WOM i WOT? To wskaźniki znane każdemu dietetykowi i każdej osobie, która pracowała w kuchni cateringu dietetycznego. Wskaźniki te określają wagę po obróbce mechanicznej (np. obranie jabłka) i termicznej (np. upieczenie jabłka).

Jak to działa?

Na każdym składniku oraz przepisie można określić współczynnik WOM i WOT. Pozwala to precyzyjnie zaplanować zakupy z odpowiednią nadwyżką, aby właściwa ilość składnika po obróbce mechanicznej lub termicznej trafiła do pudełka.

WOT i WOM na składniku

Uwzględnienie wskaźników w raporcie dla kuchni

Uwzględnienie wskaźników w liście zakupów

Nadpisywanie WOT i WOM na składniku w przepisie

Uwzględnienie w raporcie dla pakowalni

Uwzględnienie w raportowaniu strat

Możliwość ustalenia straty lub zwiększenia masy

Umów prezentację systemu