Caterings Flow

Rewolucja w zarz膮dzaniu przep艂ywem pracy na kuchni oraz na pakowni.

Zarz膮dzanie cyklami produkcyjnymi

Wszystko, co najwa偶niejsze w jednym miejscu

Przywitaj rzeczywisto艣膰, w kt贸rej kolejne etapy produkcji mog膮 nast臋powa膰 synchronicznie, a problem znikaj膮cych kartek zostaje rozwi膮zany. Przeniesienie zarz膮dzania produkcj膮 w nowy, interaktywny wymiar daje te, jak i wiele innych mo偶liwo艣ci.

Generuj raporty dla produkcji sprawniej ni偶 dotychczas

Raporty (checklisty, karty da艅, przepis贸w itp.) od teraz mog膮 by膰 konfigurowane, po czym generowane jednocze艣nie. Przekazywanie ich pracownikom dzia艂贸w produkcji nast臋puje automatycznie wewn膮trz systemu. Dzi臋ki temu rozwi膮zaniu usprawniamy obieg informacji w firmie, ale tak偶e unikamy niesp贸jno艣ci pomi臋dzy danymi.

Monitoruj cykle produkcyjne

Wystarczy jeden widok w systemie, aby dostarczy膰 informacji o stanie zaawansowania pracy na poszczeg贸lnych etapach produkcji. Aktualizacja statusu prac nast臋puje automatycznie na podstawie danych otrzymywanych z kuchni, pakowni da艅, pakowni toreb.

Praca kuchni

Jeszcze bardziej wydajna praca na kuchni

Praca nad przepisem zosta艂a uko艅czona? Czas zapakowa膰 go do tacek. Oznaczenie 鈥済otowych鈥 przepis贸w przez kuchni臋, daje pakowni tacek sygna艂, 偶e mo偶na przej膮膰 pa艂eczk臋. Zmiana statusu jest widoczna od razu, dla wszystkich pracownik贸w zaanga偶owanych w dany proces.

Przydzielaj zadania

Deleguj przygotowanie przepis贸w poszczeg贸lnym pracownikom kuchni. W razie potrzeby wprowadzaj zmiany.

Korzystaj z raport贸w

Koniec potrzeby drukowania przepis贸w! Wszystkie potrzebne danego dnia raporty s膮 艂atwo dost臋pne do wgl膮du w Caterings Flow.

Zaznaczaj gotowe przepisy

Interaktywna checklista oferuj膮ca 4 statusy post臋pu prac nie tylko pomo偶e zaoszcz臋dzi膰 na wydrukach, ale te偶 usprawni przekazywanie informacji w zespo艂ach.

Daj dietetykowi feedback

Dodaj notatk臋 lub wprowad藕 ilo艣膰 przepisu, jaka zosta艂a przygotowana. W przypadku rozbie偶no艣ci na tej podstawie dietetyk wprowadzi korekt臋 przepisu.

Praca pakowni da艅

Sprawniejsza komunikacja to efektywniejszy workflow

Pracownicy pakowni wiedz膮, co, kiedy i w jaki spos贸b maj膮 za zadanie zrobi膰. B艂臋dy w komunikacji zostaj膮 ograniczone do minimum. Gotowo艣膰 poszczeg贸lnych przepis贸w widoczna w systemie w czasie rzeczywistym to szybsze i lepiej skoordynowane delegowanie zada艅 z kuchni do pakowni.

Sprawdzaj gotowo艣膰 przepis贸w

Na podstawie status贸w uko艅czenia pracy nad przepisami system wska偶e dania, kt贸re ju偶 tylko czekaj膮 na to, aby je skompletowa膰.

Korzystaj z raport贸w

Otwieraj instrukcje pakowania da艅 do pojemnik贸w bezpo艣rednio w systemie Caterings, bez konieczno艣ci ich drukowania.

Zaznaczaj spakowane dania

Dzi臋ki zmianom status贸w da艅, pakownia toreb mo偶e na bie偶膮co zarz膮dza膰 kolejno艣ci膮 pakowania toreb / diet.

Daj dietetykowi feedback

Gdy przygotowanego przepisu jest mniej ni偶 potrzeba, dodanie notatki i uzupe艂nienie ilo艣ci przygotowanej pozwoli dietetykowi skorygowa膰 na przysz艂o艣膰 zawarto艣膰 potrzebnych sk艂adnik贸w.

Praca pakowni toreb

Nie zwalniaj tempa tu偶 przed ostatni膮 prost膮

Opr贸cz kuchni i pakowni da艅 scyfryzowali艣my tak偶e pakowni臋 toreb, aby Twoja produkcja nie zwolni艂a tempa przed wyruszeniem w podr贸偶 do klient贸w. Pracownicy pakowni toreb (tak samo jak pakowni da艅) otrzymuj膮 informacj臋 o mo偶liwo艣ci zapakowania poszczeg贸lnych da艅 do toreb i tak samo nie potrzebuj膮 do tego drukowanej wersji raport贸w.

Sprawdzaj gotowo艣膰 da艅

Bior膮c pod uwag臋 gotowo艣膰 poszczeg贸lnych da艅 pracownicy pakowni wiedz膮, kt贸re diety/torby mo偶na w danym momencie pakowa膰.

Korzystaj z raport贸w

Sprawdzaj instrukcje pakowania da艅 do toreb z uwzgl臋dnieniem wyst臋puj膮cych wariant贸w i kaloryczno艣ci.

Zaznaczaj spakowane diety

Mi艂o patrze膰, jak kolejne zadania mamy ju偶 za sob膮. Jeszcze przyjemniej jest przekaza膰 wykonan膮 prac臋 logistykom i zamkn膮膰 cykl produkcyjny. Wystarczy ostatni膮 spakowan膮 diet臋 oznaczy膰 jako 鈥済otowe鈥.

Daj feedback

Je艣li wyst膮pi sytuacja, w kt贸rej zosta艂o przygotowane mniej da艅 ni偶 powinno, w efekcie czego kt贸ra艣 z toreb b臋dzie niekompletna, lub co gorsze brakuj膮ca – uzupe艂nisz t膮 informacj臋 po skompletowaniu odpowiedniego rodzaju diety.

Pracownicy produkcji

Postaw na wi臋ksz膮 efektywno艣膰 indywidualnych pracownik贸w

Sprawna komunikacja i produktywno艣膰 ka偶dego z jej pracownik贸w s膮 podstaw膮 dobrej kondycji ca艂ej firmy. Zaproszenie pracownik贸w do pracy z pomoc膮 Caterings Flow da im wi臋ksz膮 niezale偶no艣膰, jednocze艣nie pozwalaj膮c lepiej koordynowa膰 ich zadania.

Rola pracownika

Utw贸rz rol臋 pracownika kuchni, czy pakowni i nadaj uprawnienia adekwatne do potrzeb. Zrezygnuj z drukowania ka偶dego dnia stos贸w raport贸w na rzecz tablet贸w z dost臋pem do internetu, dzi臋ki kt贸rym pracownicy b臋d膮 mogli zapozna膰 si臋 ze swoimi zadaniami i na bie偶膮co raportowa膰 post臋p prac.

Profil pracownika

Wykorzystaj elementy systemu HR-owego dost臋pne w systemie Caterings. Przechowuj informacje o danych osobowych i stawce godzinowej. Sprawdzaj histori臋 przygotowanych przepis贸w (dla pracownik贸w kuchni) i znajduj zadania, w kt贸rych dany pracownik sprawdza si臋 najlepiej, aby optymalizowa膰 przydzielanie pracy w przysz艂o艣ci.

Raport pracownik贸w

Generuj na dowolne okresy raporty, informuj膮ce o przepracowanym przez danego pracownika czasie oraz nale偶nym mu wynagrodzeniu, a tak偶e wykonanych przez ten czas zadaniach.