Zróżnicowanie diety
Dla osób korzystających z cateringu niezwykle istotna jest różnorodność posiłków, która zapewnia im odpowiednią ilość składników odżywczych. Zbilansowana dieta powinna zawierać produkty ze wszystkich głównych grup żywnościowych - owoce, warzywa, białko, nabiał i zboża. Jedzenie wielu różnych potraw pomaga zapobiegać niedoborom składników odżywczych oraz znudzeniu się posiłkami.
Wysoka jakość produktów
Posiłki w cateringu dietetycznym powinny być wysokiej jakości. Zdrowa i świeża żywność może dostarczyć wielu niezbędnych witamin i minerałów niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dania o wysokiej zawartości błonnika i białka wpływają na poczucie sytości przez długi czas. Wszystkie posiłki powinny być również bardzo smaczne, wówczas będziesz mieć pewność, że Twoi klienci nie przejdą do konkurencji.
Przewidywalność
Kliet ma zaufanie do firmy i diety cateringowej wówczas, gdy jakość posiłków i usług jest przewidywalna. Częste błędy popełniane przez firmę np. mylenie zamówień, niedostarczanie diety na czas, czy też dostarczanie nieświeżych posiłków wpływa negatywnie na wizerunek cateringu i skłania do rezygnacji z usługi.
Częste rabaty
Warto oferować zniżki lub programy lojalnościowe zarówno nowym, jak i powracającym klientom. Firma cateringowa, która walczy o długoterminowe uznanie, powinna również okresowo w ciągu roku ustanawiać promocje, które zapewniają zniżki na diety. Świetną do tego okazją mogą być różne święta i okazje, takie jak Walentynki, Tłusty Czwartek, czy Dzień Kobiet. Częste rabaty wpływają na pozyskanie, ale również utrzymanie klientów. Raz zadowolony klient z pewnością do Ciebie wróci!